fredag 4 maj 2012

Den lilla kulingen

Med åren har jag kommit att bli vädernörd. Eller ja, kanske snarare i takt med att jag ägnat mig mer och mer åt utomhusidrotter och då kanske särskilt skidåkning. Och nu har jag insett att även cyklingen påverkas en hel del av vilket väder det är. Således är jag ständigt återkommande besökare på yr.no, och där kan man idag läsa om morgondagens väder. I morgon gör jag debut i loppsammanhang på två hjul, då cyklas Hallandsloppet av mig och sisådär 1500 andra människor. Och som vi ska cykla! I västliga vindar av styrkan "liten kuling". Det låter ju inte så farligt, kan man tycka. En gullig liten vind liksom. Men nä. 12 sekundmeter snackar vi om. Och hård vind i byarna, upp mot 17 meter per sekund enligt SMHI.

Från sidan. Sidkastvindar!

Herregud. Jag kommer att dö.

Start klockan åtta, och i den här vinden lär det nog ta ett antal timmar att ta sig hem... Skärmklipp från yr.no

4 kommentarer:

 1. Se det som en tävling mellan dig och vinden. Och vem ska vinna? DU!
  Lyckatill!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var faktiskt precis så jag tänkte hela vägen. :) Och det är en jäkla kick att komma i mål och veta att man besegrat en naturkraft. :)

   Radera
 2. Jag ska också cykla imorgon. När jag var ute och tog en promenad innan idag tänkte jag "vad skönt att det inte blåser, då blir det nog lugnt imorgon också". Tänk så fel man kan ha..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte just skriva att vinden är en oberäknelig kompis. Men sen ångrade jag mig. Den är snarare väldigt pålitlig - den dyker alltid upp som motvind när man verkligen helst av allt vill slippa den. ;)

   Radera