onsdag 7 mars 2012

Siffernörderi om Vasaloppet

Jag sitter och gottar mig lite i siffror såhär några dagar efter målgång. Konstaterar att det har hänt grejer:

2011
Segrartid: 4.25
Medaljtid: 6.38
Min tid: 8.23
Tid från segraren: 3.57
Tid från medalj: 1.45
Placeringar från medalj: 369

2012
Segrartid: 4.08
Medaljtid: 6.12
Min tid: 6.39
Tid från segraren: 2.31
Tid från medalj: 27 minuter
Placeringar från medalj: 98

Andra jämförelser man kan ägna sig åt om man vill vara lite kaxig är min tid kontra Johans. Vi har ju trots allt lagt ner ungefär lika mycket tid på vinterträning, även om jag tränar mer volymmässigt fördelat över året.

2011
Johan: 5.58
Jag: 8.23
Diff: 3.25

2012
Johan: 5.08
Jag: 6.39
Diff: 1.31

(Och med det vill jag förstås inte säga att Johans prestation i år är sämre än min, hallå, han förbättrade sig med 800 placeringar! Och jag är fortfarande så stolt över honom att jag håller på att gå av på mitten. Men det säger ändå något om min utveckling.)

Det är kul med siffror när de visar roliga saker!

Skidorna är rengjorda och paraffinerade (av Johan, min hjälte) i väntan på nästa års säsong. Och om nån undrar så är det i princip bara SCS:en längst till vänster som är mina, och så får jag låna de gamla (och för långa) Kneissl-skejtskidorna till höger när jag vill skejta. Foto: Johan.

4 kommentarer:

 1. Va bra du åkte!! Får gratulera till en härlig förbättring från förra året!

  SvaraRadera
 2. Sara Karlsson7 mars 2012 17:57

  Hej!
  Har följt din blogg sedan i höstas... Tyvärr utan att gett mig tillkänna förrän nu! Varit så inspirerande att läsa om din träning, särskilt för mig då jag i år gjorde mitt första Vasalopp och har tränat för det.
  Så kul att se din utveckling, och jag blir så sugen på att också försöka förbättra mig i spåren. Åkte som sagt mitt första Vasalopp nu och fick verkligen blodad tand. Det var så kul och kommer nog anmäla mig nästa år igen. Åkte i år på 8.33. Hade som mål under 10 timmar så det är jag nöjd med. Men kommer fortsäta följa dig, och få mer inspiration :) Spännande med din Ironman! Lycka till!
  /Sara

  SvaraRadera
 3. Eva och Arne7 mars 2012 19:57

  Vi har läst en fin berättelse om ett mycket bra Vasaloppsåk! Vi förstår att du och Johan känner er stolta efter att ha kämpat så med era skidor både före och efter loppet!

  SvaraRadera
 4. Cilla: Tack! :D

  Sara: Åh vad roligt att du skriver! Och vad glad jag blir över att kunna inspirera dig. :) Vasaloppet är underbart, och det gör mig lycklig att du vill fortsätta satsa. Jag tycker att alla nån gång borde prova att satsa på skidåkning och Vasaloppet, för det är en upplevelse man inte borde leva utan att ha fått. :)

  Eva och Arne: Ja, vi är stolta som små tuppar. :) Och nu är jag förresten nästan uppe på din nivå Arne! 2004 fick ju du placering 5785, så jag är bara ett par hundra bakom! :D

  SvaraRadera