onsdag 1 december 2010

November, och vi avslutar sagan snart

Det blev visst december. Och jag kan konstatera att innan det hände hade vi fler natursnöskidspår i det här länet än vad vi haft i slutet på november på massor med år. Galet! I helgen kanske jag får prova ett av dem.

Nåväl. År 2010 är snart slut och jag lägger den elfte månaden till handlingarna, en månad som bjudit på mer löpning än på länge. Den har också innehållit en hel del rullskidor innan vägarna blev ofarbara. Men den har också varit tung mentalt, jag har haft svårt att motivera mig att göra särskilt mycket. Igår fick jag för övrigt ett brev från en överläkare som gav mig en hint angående orsaken, det är visst så att mitt hb-värde är löjligt lågt visade det sig på senaste blodgivningen. Kanske läge att kolla upp det ordentligt.

Hur som helst. This is my November:

Träning totalt:
36 timmar fördelat på 22 dagar
8 vilodagar

Löpning:
18 pass - varav 3 pass i vattnet, 3 med stavar och 1 tävling
Totalt: 130,1 km på land

Rullskidor:
7 pass - varav 1 tävling
Totalt: 103,3 km

Övrigt:
12 pass - varav 9 yogapass och 3 styrketräningspass
Totalt: 10 timmar och 25 minuter

I princip har löpningen och rullskidåkningen bytt plats den här månaden. I oktober åkte jag rullskidor i 17 timmar och sprang i 8, i november var det exakt tvärtom. Alternativträningen har jag också gillat den här månaden. Jag är väldigt nöjd med att ha prioriterat yogan så mycket som jag gjort, och jag är glad att jag har hittat en styrketräningsform som jag verkligen tycker om. Tack för det, Daniel!

Om december blir som jag vill blir det många timmar i skidspåren, och många fler roliga styrketräningsövningar för mina armar och axlar att kämpa med.

Snart är det dags att se ut såhär igen när man tränar!

7 kommentarer:

 1. Om du vill lära dig lite mer om anemier finns läkemedelsboken att tillgå på nätet. Klicka på "anemier". http://www.apoteketfarmaci.se/NyheterOchFakta/Medicine.aspx. http://www.apoteketfarmaci.se/NyheterOchFakta/Farmaci%20Lkemedelsboken/Anemier.pdf

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat Therese! Riktigt skön bild dessutom :)

  SvaraRadera
 3. Roligt att du gillar styrkan!
  Säger också som John angående bilden, jag blir sugen på att ge mig ut i kylan och köra ett pass :)

  SvaraRadera
 4. Anders Jelander2 december 2010 13:21

  Käkar du järntabletter? För nåt år sedan blev det populärt på blodgivningen att hade man bra blodvärde så fick man inga järntabletter. Då sjönk mitt värde till136 från 155 efter det så protesterar jag och SKALL ha tabletterna vid varje blodgivartillfälle,vi löpare gör ju av med mer genom att vi trampar sönder de röda blodkropparna när vi springer.

  Förövrigt så tror jag du vet hur du ska äta,finns väl inga så upplysta som vegeterianer angående kost.

  Tips nr1 ät mycket grönkål i jul

  SvaraRadera
 5. David: Tack för länkarna!

  Ingmarie: Ja jag såg det på din blogg! Och jag tror absolut att din snömustasch inte hade nåt med att göra att folk glodde... ;)

  John: Tack! :)

  Daniel: Jag nästan till och med ÄLSKAR styrkan. :) Roligt att kunna inspirera lite till snölöpning, men det kanske är enklare att ge sig ut också om man vet att man inte "måste" eftersom en mara står bakom hörnet och lurar?

  Anders: Jag får järntabletter, men jag mår jättedåligt av dem och kan inte äta dem. Trots att jag får de svagaste. Jag ska ta ett snack med sköterskorna nästa gång jag går dit. Och grönkål är typ det jag lever på kring jul, jag är så glad att jag bor i Halland där det är standard på varenda julbord av rang! :D

  SvaraRadera
 6. Det rimliga är ju att blodcentralen borde köra ett labkit på blodvärdena, men så fungerar det sällan.

  Bäst är nog att gå till vårdcentralen och ta ett baspaket (Hb,MCH,MCV, S-Fe,S-transferrin, LPK,Trc,rtc, krea,crp, u-sticka). Sedan vet du om det är järnbristanemi (=vanligaste orsak). Annars måste läkaren gå vidare med prover/utredning.

  Därefter blir det blodgivare-uppehåll ett längre tag. Ät en apelsin (citrus, kiwi, etc) efter varje måltid, är järnrik mat men viktigt är också järntillskott (järntabletter). Nytt Hb-test efter 1 månad.

  Det tar 3-6 mån att fylla på depåerna. Använd vintern till att ladda!

  Se även
  http://1177.se/artikel.asp?CategoryID=26157

  SvaraRadera