lördag 20 mars 2010

Innetriathlonutmaningen

Före...

Jag har aldrig överhuvudtaget tänkt tanken att det skulle vara kul att testa triathlon. Men vafan. Jag är inte den som är den. Får jag en utmaning slängd i ansiktet så tar jag den. Och jag menar, 10 minuter rodd, 20 minuter motionscykel och till sist 15 minuter löpband, hur svårt kan det vara?

Rätt svårt, visade det sig. Hur gör man till exempel för att disponera sina krafter? Jag kände nästan hela tiden att jag borde kunnat ta i mer.

...glad och pigg efter 10 minuter rodd...

Rodden är inga som helst problem. Jag kan ro. Jag kan ta i. Körde på ganska lågt motstånd för att få ordentlig "fart", och landade på hyfsade 2245 meter. Men eftersom jag aldrig gjort något annat än använt roddmaskinen som uppvärmning innan så hade jag ingen aning om hur hårt jag "borde" kunna köra.

...lite tröttare efter tjugo minuter cykel...

Sen cyklingen då. Och jag säger som Sara, det är bannemig inte bekvämt att sitta på en motionscykel. Men tiden gick fort som tusan, swoosh så hade tjugo minuter gått. Och där satt jag och tittade på displayen som visade drygt 7,5k. Inte mer?! Jag gick ut alldeles för lugnt i början och det kände jag redan efter tio minuter. Då borde jag ha hunnit bli lite trött, men det enda jag var var svettig. Så jag ökade tempot något, men hade nog kunnat öka mer. Svårt att veta. Pulsmässigt så låg jag betydligt lägre under cyklingen än under löpningen, och det tyder väl på nåt.

...och svettig och dann efter den avslutande löpningen.

Och så var det som sagt löpningen. Hade glömt att kolla upp förhållandet mellan minut/kilometer och kilometer/timme, och eftersom mitt mattesnille somnade nån gång under gymnasiet fick jag dra till med nåt. Ville hålla runt 5 min/km sammanlagt, men med stegrande tempo under den där kvarten, och drog till med 10,5km/h inledningsvis. Men efter fem minuter insåg jag att det var ju ett rätt pissigt tempo. Höjde till 11,5 och körde fem minuter till. Sen ville mina pigga ben springa ännu lite snabbare, och jag höjde till 12,5 under fyra minuter för att sedan avsluta med en minut i 13km/h. Resultatet, 2,88 kilometer, känns väl sådär. Jag borde kunnat springa 3k eller något över när det bara var 15 minuters löpning det handlade om.

Men, vad roligt det var! Fyrtiofem minuters konditionsträning inomhus, det trodde jag aldrig jag skulle palla. Men tävlingsmomentet och det faktum att jag inte gjorde samma sak hela tiden fick verkligen igång mig.

Totalt landade jag på 12648 meter. Ska jag vara nöjd? Ingen aning. Men det är jag ändå. Tills nästa gång. Då jävlar ska jag komma längre!

2 kommentarer:

  1. tycker också det var svårt att disponera krafterna rätt. och springa lopp på löpband är svårt!

    SvaraRadera
  2. Ja visst var det kul! Åsså kan man satsa på några meter till nästa gång. För mig var det stor skillnad mellan första och andra gången.

    SvaraRadera