fredag 12 februari 2010

Det snurrar i min skalle

Okej, det dummaste man kan göra dagarna innan man ska åka viktiga lopp där man måste ha kroppen och skallen i ordning är nog att ta beslut som just för tillfället känns som att de äventyrar hela ens framtid. Förmodligen är det inte så farligt, och det kommer säkert att ordna sig, men just nu känner jag mig helt utkastad i ett mörker utan slut. Jag är mästare på att förstora upp händelser och tänka ungefär hundra steg för långt, och de där hundra stegen har jag INTE lust att ha i huvudet på söndag.

Jag behöver lite förströelse.

Vad gör du när det känns som att de dystra tankarna håller på att ta över dig?

4 kommentarer:

 1. Är springa ett alt? Funkar nästan alltid.

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där med att förstora upp och tänka de värsta tankarn plus hundra steg i fel riktning.. Springer, pratar med vänner och gör annat som distraherar tankarna försöker jag göra för att motverka. Kanske inte funkar "för alltid", men väl för en stund!

  SvaraRadera
 3. Åhh. de där är jobbigt. Och när man väl börjat tänka tankarna lever de liksom sitt eget liv. För att få dem att försvinna bakar jag. Eller tränar förstås. Och så säger jag stopp och hittar på nåt annat jag ska tänka på varje gång "den dumma" tanken dyker upp. Kan vara vad som helst. Typ en grön banan, eller en katt i soffan. Spelar ingen roll vad man tänkter på, huvudsaken är att man bryter och byter fokus.

  SvaraRadera
 4. Tack för era råd! Det känns skönt att höra att jag inte är ensam också. Det slutade som sagt med varm choklad och kaféhäng, och det var nog helt rätt. Ett klassiskt exempel på omfokusering liksom. :)

  SvaraRadera