tisdag 19 januari 2010

Sluta nyårslöfta er!


En humörsvängig Therese

Egentligen borde man väl vara supersnälla tjejen och tycka att det är så himla härligt att folk rycker upp sig, kliver ur soffan och masar sig iväg till gymmet. Att de är peppade. Att de bokar in sig hejvilt på alla pass de kan komma på och gör så gott de kan för att shapea till sig. Att det verkar som att de fattat nåt och vill förändra.

MEN NEJ.

Jag tycker inte att det är härligt. Jag tror att det är en stor lögn. De kommer sitta där på soffan igen om en kvart, för de går ut för hårt. Och DE ÖVERBEFOLKAR ALLA PASS JAG NORMALT GÅR PÅ.

Och dessutom snackar alla såhär års om hur lite de äter och hur smala och snygga de ska bli och om forna, smala, snyggdagar. FEL FOKUS, okej? Strong is the new beautiful, minns du?

Gör om och gör rätt.

Sådär. Nu har jag gnällt av mig.

Jag borde egentligen inte orka vara sur. Jag har just klivit ur bastun och känner mig som en mosad banan. Jag älskar den känslan. Kroppen är liksom rensad. Och just bastun var faktiskt en bra sak med att alla nyårslöftare tagit över mitt gym - för när jag blev tvungen att tänka efter för att hitta på något att göra så blev det en mils löpning (första löpstegen på två veckor! Skidåkningen har tagit över mitt liv!) och sedan 800 meters simning följt av den där bastun. Lite cykling på det och jag hade börjat inbilla mig att jag var en triatlet. Men nej, cykeln fick stå, det är ju ändå livsfarligt före på vägarna. Snömodd och jävulskap.

Så jo, det har varit en bra träningsdag. Trots allt.

4 kommentarer:

 1. Jag håller verkligen med, man får ju trängas på gymmet. Det känns nästan lite "snobbigt" att ha den åsikten, men det var ju skönt att höra att någon mer tycker som jag :-)

  SvaraRadera
 2. Jag håller definitivt med. Det kryllar av folk på badhuset!Och på gymet. men det går snart över.;-)

  SvaraRadera
 3. Så trökigt med det där fokuset, få bort julfläsk, beach 2010, inte så mycket sann kärlek och omsorg om sig själv där inte, egentligen, mest hetsoch krav.

  SvaraRadera
 4. HAHA! Klockrent!! Amen på det.

  SvaraRadera