tisdag 22 december 2009

Vinterväglag och avkörningarNär jag gav mig iväg småsnöade det. Sofistikerade, tillrättalagda flingor. När jag kommit ett par kilometer snöade det snöbollar. Sen kändes det som om någon försökte rulla in mig i en snögubbe.

Om jag gillade det? Såklart! Hur kan man göra annat när man efter avslutad löpning ser lika snygg och nersnöad ut som de här coola långlöparna?

Lite svårt att hålla kursen i kurvorna, hamnade av misstag ute i skogen ett par gånger eftersom det inte riktigt gick att svänga när fötterna slirade iväg. Och backarna tog en stund att ta sig uppför enligt principen ett steg fram, två steg bakåt. Ungefär.

Men apropå slira. Hur gör ni andra i vinterväglag? Broddar? Andra skor?

4 kommentarer:

 1. Aaah! Ser härligt ut! Och snart får du åka skidor med! Har du tur kanske du inte behöver åka längre än till Skedala. :-) Jag har alltid kört med de där "kärring-broddarna" och tyckt attd et har varit helt ok. Nu har jag haft turen att få ett par Asics dubbdojjor och de är grymt bra! Rekommenderas verkligen!

  SvaraRadera
 2. jag själv ligger lågt, men har sett många med broddar. Tror det är tricket, om man inte skall vara lite orolig och osäker i steget när det är såhär halt.

  SvaraRadera
 3. Det enda jag önskat mig hittils i år är just slipstoppers - även så gulligt kallat "tant-broddar" ;)

  SvaraRadera
 4. jag kör med vanliga skor, tycker inte att det hala vinterväglaget är så frekvent förekommande att andra skor behövs. grabben har ett par icebugs som han sprungit i ungefär 3 gånger, inklusive de 3 säsongerna han gjort där uppe...

  SvaraRadera