söndag 22 november 2009

"Underbart väder, det regnar ju bara litegrann!"


Ibland känner jag mig som världens lyckligaste person. Just nu är ett sånt tillfälle. Jag har fått i mig lite mat efter förmiddagens äventyr, och sitter här och bara pustar ut och känner mig så vansinnigt tacksam.

Vi möttes i duggregnet, jag och ett tiotal andra löpare med väldigt olika erfarenheter av distans och fart. Jag ställde in mig rätt fort på att hamna längst bak i den lilla klungan som skulle ta sig de nästan två milen från vår IP ute i skogen till löparbanorna på Sannarp. Eskil och Erik var förstås värst och skulle springa med stavarna hela vägen medan ultra-Anders och ultra-Rikard knotade på i rätt humant tempo. Jag hamnade på efterkälken tillsammans med Kenny som berättade för mig om Swiss Alpine Marathon, och om den femton kilometer långa backen i början. Nästa gång han springer hade han räknat ut att det var där han skulle knapra placeringar.

Tätklungan vände och mötte upp oss, och jag fick sällskap av Erik en stund. Alltid lika trevligt att hänga med honom och jämföra träningsupplägg och tider. Sen anslöt ultrisarna och jag fick en timmes ren löparmagi till livs. Vi diskuterade lopp, drömmar, hur det känns att uppnå sina mål, hur första milen kändes och hur vackert det är när man inser att det går att göra saker man trodde var omöjligt. Ingen av dem har sprungit särskilt länge, Anders nåt år och Rikard lite längre. Och nu siktar de på nåt lopp i Frankrike, men för att komma dit måste de samla poäng på nåt sätt för att kvalificera sig. Så först är det TEC som gäller. Och förstås 6-timmars i Skövde i mars. Och de bjöd med mig!! Så kanske, kanske att jag lägger ner det där med marasatsningen för att se vad jag kan prestera på några 6-timmarslopp under 2010 istället.

Efter knappt två timmar landade jag och Rikard på Sannarps IP där de andra redan hade samlats och ägnade sig åt några 4-minutersintervaller. Så efter lite energipåfyllning var det ju bara att haka på.

Skönaste kommentaren förresten när vi sprang genom skogen längs den gamla banvallen och hoppade mellan vattenpölarna:

"Vilken underbart väder vi har! Det regnar ju bara litegrann!"

4 kommentarer:

 1. Kan inte annat än hålla med dig. Regn är nice, det är bra mycket bättre än stekande sol.

  SvaraRadera
 2. TEC kommer helt klart bli skoj. Jag ska springa 50 miles och är grymt peppad.

  SvaraRadera
 3. Härligt att läsa om dina löparutmaningar! :) Man inspireras även om jag just nu är ledsen över att ha ont i benhinnorna. Har du klarat dig utan problem trots att du kört igång rätt hårt på kort tid?

  SvaraRadera
 4. Anna: :)

  Dunceor: Härligt! Jag ska förstås inte springa, för hur jag än beter mig så klarar jag nog inte 50 miles...men däremot ska jag följa loppet och alla bloggar! Att läsa om ultralopp och ultraprestationer är nåt av det bästa jag vet!

  Annika: Roligt att kunna inspirera. :) Jag har faktiskt inte haft några stora problem hittills, pepparpeppar. Lite känningar i benhinnorna precis i början när jag började springa och en stukad fot, men annars är det mest lite stela vader och lite trötta knän efter långpassen som jag drabbas av. Hoppas dina ben blir bättre snart!

  SvaraRadera