söndag 15 november 2009

En spinnande liten krigare


Nog kom jag hem. Till slut. Kände mig som ett kylskåp som någon var ute och rastade, och hade det egentligen bara lugnt och skönt i nedförsbackarna. Lite märkligt. Långpass brukar för mig betyda rätt vilsam löpning. Men jag försökte råda bot på det hela genom att sänka farten och dessutom lägga in tre-fyra gångpauser. De satt som ett smäck, särskilt tillsammans med lite vatten och nån gång en liten Dextrosol. Pigg som en liten ettrig mus kom jag som vanligt helt fel och hamnade bakom travbanan och hade ingen aning om hur jag skulle ta mig därifrån. Men som tur är har jag lite känsla för vädersträck och sprang i alla fall någorlunda åt rätt håll. Och hem kom jag. Sen var det bara att byta de regnblöta springkläderna mot mjuka, sköna yogakläder och cykla iväg till TK för veckans skönaste bodybalance. Och jag vet inte om det var klokt eller inte efter 23k. Jag kunde inte riktigt ta ut rörelserna under passet, men å andra sidan sitter jag här nu och känner mig som värsta skitstarka krigaren och spinner som en katt eftersom mina ben mår som prinsessor.

Och en annan sak; jag upptäckte att lite vanliga avslappningsmantran funkar bra när löpningen inte riktigt fungerar. Att tänka eller faktiskt till och med säga högt "jag andas in, jag andas ut" i takt med andningen gör att det går lättare. Man måste andas lite långsammare och regelbundet, och man flyttar fokus från allt som är jobbigt.

4 kommentarer:

 1. men, sätt på dig mössa männska!! haha. :) bra att du kom hittade hem och strongt att köra balance på det!

  SvaraRadera
 2. haha! det var faktiskt första gången på ett tag som jag körde utan, det var ju så varmt! men jag hade den i handen och använde den att torka bort vatten i ansiktet med... :) mössor kan man ha till mycket när man glömmer ta med sig en keps.

  SvaraRadera
 3. oj vilken dag! :) grymt jobbat!!

  SvaraRadera
 4. Åt helsikte för varmt för mössa.

  Bra långpass annars!

  SvaraRadera