måndag 28 september 2009

Det nya svarta: Reflexväst

Man borde slänga ut alla tonåringar som är oroliga för sitt rykte och andras uppfattning om dem som coola eller ocoola på ett par rullskidor. Jag lovar att efter trettio sekunder skulle varenda en av dem med glädje klä på sig en hjälm och reflexväst även fast de säkert tycker att det är hur töntigt som helst. Förmodligen skulle de dra på sig knäskydd och kudde på rumpan också av bara farten. För min del har jag börjat tycka att det är skitsnyggt med cykelhjälm. Och reflexvästen som jag införskaffade på lunchen känns som höjden av häftighet och trendighet. Jag känner mig snygg som tusan!

5 kommentarer:

 1. Fan vad du är på g, ett föredöme för ungdomen! :)

  SvaraRadera
 2. Helt rätt. Reflexväst rockar!

  SvaraRadera
 3. Reflexväst är både snyggt och praktiskt! Kan det bli bättre?

  SvaraRadera
 4. Hjälm och väst är mer ett mode bland trygghetsnarkomaner för tar man säkerheten på allvar ser man över sitt beteende och sin cykel i första hand. Så länge man ser hjälmförsedda tala i mobil samtidigt som de är uppe i 25km i timmen kan det knappast vara säkerhet de tänkt på när de satte på sig hjälmen.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Hm...ja kanske det du. Fast jag tycker nog att det känns bra att veta att om jag far omkull på grund av en kastanj som hamnat på cykelvägen där jag åker med mina rullskidor så slår jag sönder hjälmen snarare än mitt bakhuvud. Och jag gillar nog tanken på att ha tillräckligt med reflexer på mig för att bilarna ska se mig i tid om jag behöver ge mig ut i trafiken, om alternativet är att vara västlös, osynlig och påkörd. Trygghetsnarkomani eller bara vanligt sunt förnuft...?

  SvaraRadera