tisdag 10 maj 2011

Jag behöver en klon!

Det finns fördelar och nackdelar med att vara amatöridrottare. En nackdel som jag ständigt återkommer till och sörjer lite över emellanåt är att man aldrig kommer bli bäst i världen. Å andra sidan är det ingen som förväntar sig det heller, så varje liten framgång blir omåttligt uppmärksammad och höjd till skyarna.

En av fördelarna man har som hobbyhurtbulle är att det inte finns någon anledning att specialisera sig, och då kan man prova på det mesta som man för tillfället är sugen på. Det här är min bästa fördel. Ingen risk att man blir uttråkad när man kan hålla på med skidor, löpning, orientering och rullskidåkning lite lagom utspritt över året beroende på säsong. Men å andra sidan har dygnet bara 24 timmar och det är alldeles för lite om man vill hålla på med allt som är kul.

Just det sistnämnda slog mig idag när jag studerade rullskidstävlingsschemat. Säsongen är redan igång (något som jag för övrigt uppmärksammade förra helgen när min Göteborgsvarvbloggkollega Daniel hävdade att han sprungit Landsjön runt i Huskvarna och därmed fått en bra formkoll inför Varvet. Jag trodde han blåljög, för jag vet ju att Landsjön runt är en rullskidstävling. Nu visade det sig att jag var helt fel på det eftersom Landsjön råkar vara en löptävling med lång historia. Rullskidor har man bara åkt i samband med löptävlingen de senaste åren. Tur att jag inte försökte "avslöja" Daniels lögn...)! Och jag som hade tänkt slåss om förstaplatsen i damklassen med Björnstorps Fia Jobs! Nästa tävling är dessutom dagen efter Stockholm marathon, så även om jag hade hunnit köpa nya skidor, köra in dem och träna ordentligt innan dess så hade jag ju inte kunnat köra tävlingen. Jäkla skit.

What to do?

Den "riktiga" säsongen är ändå inte förrän i höst. Ingen idé att stressa upp sig alltså. Det får bli första punkten - no stress.

Om jag får välja så är det ändå bara två tävlingar jag verkligen vill vara med på (förutom Alliansloppet mellan Trollhättan och Vänersborg där jag ska köra fort som tusan!), nämligen hemmatävlingen Hallands rullski mellan Simlångsdalen och Hyltebruk och 12-timmars på Falkenbergs motorbana där jag tänker tävla solo. Ultra på rullskidor alltså! Så, andra punkten - prioritera och fokusera.

Och mitt i allt vill jag hinna med att bli snabb på milen, att bli en jävel på orientering och gärna springa längre och längre med det avlägsna målet att nästa år springa antingen 50 miles eller 100k.

Så mycket kul och så lite tid! Är det någon som vet hur man klonar sig själv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar