Målsättningar 2013

Skidåkning:
Vasaloppet - Medalj. Medalj. Medalj. Det innebär alltså att jag vill åka på en tid som är snabbare än vinnartiden + 50 procent.

Triathlon:
Ironman Kalmar - Återkommer. Loppet ska köras, men än har jag knappt påbörjat årets triathlonträning, under vintern 2012/13 har jag legat lågt med alla tre grenarna och mest åkt skidor.

Löpning och cykling:
Jag närde en liten önskan om att kanske tävla på cykel säsongen 2013. Jag vet inte hur det blir med det. Och när det gäller löpningen så skulle jag gärna springa några kortare lopp, men än så länge är inget bestämt.2012 års målsättningar:

Vasaloppet
Årets lopp blir mitt tredje. Som långsiktigt mål har jag sagt att jag vill ha medalj på det sjätte Vasalopp jag åker. På väg mot det vill jag förstås förbättra mig varje år. Med tanke på årets dåliga snöförutsättningar kommer jag lägga ribban ganska lågt. Jag vill helt enkelt bli bättre placeringsmässigt jämfört med förra året då jag blev 512:e tjej. Topp 400 åtminstone.

Såhär gick det.

Ironman Kalmar
Herregud. Årets kanske dummaste grej. Jag köpte cykel hösten 2011, och började simma ungefär samtidigt. Och nu ska jag göra en Ironman har jag tänkt. Tidsmålet är lågt ställt. Jag vill ta mig runt under maxtiden som är 16 timmar. Och jag vill helst göra det någorlunda leende. Således tänker jag träna hårt inför loppet och verkligen blir så bra jag bara kan i alla tre grenar.

Såhär gick det:
Racereport del 1
Racereport del 2
Racereport del 3

Övrigt
Under året är det fullt fokus på Ironman Kalmar. Men på vägen hoppas jag kunna få in ett och annat lopp, både sprinttriathlon och cykellopp, för att få en känsla för hur det är att tävla. Dessutom kommer jag springa Stockholm marathon, men med inställningen att ta mig runt och ha roligt. Slår jag förra årets tid blir jag glad, men det är inget jag satsar på.

Förmodligen kommer jag komma på fler saker längs vägen. Det finns vissa lopp som jag gärna springer eftersom det är är tradition, men jag har svårt att se att jag kommer fokusera på andra saker än att genomföra Ironman-tävlingen på bästa sätt.


2011 års målsättningar:

Vasaloppet
Årets lopp blir mitt andra någonsin. Förra året åkte jag på 9.05, en tid jag självklart ska slå i år. Men framför allt siktar jag på att plocka placeringar. Jag landade någonstans runt placering 9800 förra året, den siffran ska bli mycket lägre. Inför loppet har jag seedat upp mig till startled åtta, och min första tanke var att försöka försvara den platsen. Men jag vill nå högre! Därför är min målsättning i årets Vasalopp att ta mig till sjunde led, vilket innebär att jag vill ha en placering som är bättre än 6800.

Såhär gick det.

Stockholm marathon
Det här loppet är mitt första maraton. Det är inte första gången jag springer distansen eftersom jag sprungit Uppsala monster tur 50k, men jag är lite rädd för det klassiska marathonet på asfalt och det här är för mig årets största utmaning. Löpningen har nämligen fått stå tillbaks en hel del på grund av skador det under hösten och vintern. När jag passerade 42,2k i Uppsala gjorde jag det på 4.40, och då höll jag ett väldigt bekvämt tempo som skulle ta mig i mål på 50k med kroppen i behåll. Jag tror att jag har kapacitet för att springa nära 4 timmar, och mitt mål är att komma under 4.30.

Såhär gick det.

Rullskidor
Parallellt med löpningen tänker jag satsa stenhårt på rullskidorna under 2011. Ett av mina mål handlar om att överhuvudtaget lära mig skejta, något jag påbörjat under vintersäsongen. Därefter tänker jag köra så många långlopp jag kan, med sikte på Alliansloppet i september. Det loppet vill jag köra såpass bra att det motsvarar min insats på Vasaloppet, vilket innebär att jag borde kunna köra det 56k långa loppet på 3.00-3.15.

Tyvärr blev Alliansloppet inställt i år på grund av nåt slags vägarbete som drar ut på tiden på vägarna som banan gick längs, och arrangörerna hann inte lägga om banan. Och efter att ha fått reda på det slocknade min lust till rullskidåkningen lite. Jag får se vad jag hittar på istället!

Övrigt
Under året tänker jag förstås göra massa annat också. Smålopp här och där som jag känner för att springa eller åka och jag tänker samla på roliga äventyr som inte handlar om att prestera utan uppleva.