onsdag 10 oktober 2012

Oduschad och mätt på raw chokladpudding

Jag har alldeles för mycket fritid. I alla fall har jag det när jag inte spenderar åtta-tio timmar i veckan på en cykel eller i ett par löparskor. Vad gör alla icketränande människor hela dagarna?

När man är däckad av förkylning är det egentligen inga problem. Då orkar man ändå inte göra någonting av all den där tiden. Men när man börjar bli frisk, då är det något helt annat. Igår till exempel. Då ägnade jag alldeles för mycket tid åt att googla nya frisyrer. Sånt har jag aldrig tid med annars, och anser mig inte behöva tid till det heller.

Igår lyckades jag kanalisera nästanfrisk-rastlösheten i något ganska konstruktivt, i alla fall om man tycker det är konstruktivt att hitta på nya saker att äta som smakar choklad. I flera dagar har jag hört om folk som gjort chokladpudding rawfoodstyle, och som den chokladjunkie jag är så kunde jag inte låta bli att prova. Ungefär såhär till två rätt stora portioner:

En avokado
Lite honung
Nån deciliter vatten
Några matskedar kakao
Några valnötter, typ en deciliter kanske
Fyra färska dadlar

Eftersom jag lyckats bränna upp min mixer häromdagen när jag provade att göra rawfoodbrownies (sa jag att jag är en chokladjunkie?) så fick jag använda handkraft. Nötterna hackade jag i en kvart för att få dem så finhackade som möjligt, och själva blandandet skötte jag med en gammal hederlig vevvisp (föregångaren till elvisp - två vispar som snurrar likadant som på en elvisp fast det hela drivs med en liten handvev! Mycket bra grej). Det blev fluffigt men med lite småbitar i. Och förstås alldeles fantastiskt gott. Johan fick en av portionerna, och han slickade nästan skålen.

En annan sak som händer under sjukdom är att jag i vanlig ordning glömmer bort att duscha eftersom jag inte tränar. Fast jag säger som Anna som häromdagen konstaterade att det bästa med att vara sjuk är att man slipper att duscha så ofta. Sen får man bara hålla tummarna för att sjukdomen inte varar i flera veckor, då kommer det väl börja växa mossa på tårna.


Egentligen ska man säkert inte ha grädde till om det ska vara äkta rawfood. Det skiter jag i. Grädde är det godaste jag vet, så grädde och ett par bananskivor fick det bli!

5 kommentarer:

 1. Provade också att göra chokladmousse på avokado och dadlar och blev inte besviken, mums mums!:) Grädde och banan på låter som pricken över i:et!

  SvaraRadera
 2. Ser underbart ut det där!!! Sen måste jag rapporter att jag faktiskt duschat idag! Men det var typ inte lönt, för med feber känner man sig ju exakt lika ofräsch direkt man hoppat i mjukisbrallorna igen.

  Skönt att du är på väg att bli frisk i alla fall. Den här sjukan jag fått har överlistat mig fullständigt, hittar ingen ljusning. Så jag slipper duscha lite till...

  SvaraRadera
 3. Ser riktigt gott ut! Tack för tips, ska absolut provas. Krya på dig!!

  SvaraRadera
 4. Har också tänkt att jag måste prova detta och är ju helt inne på din variant där med grädde och banan! :)

  SvaraRadera
 5. Mmmm rawchokladpudding! Nu måste jag ju göra det ikväll!
  Och jag ler igenkännande åt icke-duschandet nnär man inte tränar.

  SvaraRadera