lördag 9 juni 2012

Dagens outfit - våtdräkt

Solen skiner i Halmstad och det vankas simning idag. Undrar när jag simmade senast? Känns som att det var i mitt förra liv. Jag liksom klappade mig själv på axeln och lade mig nöjt på sofflocket efter prestationen att simma 2500 meter i sträck under ett pass. Det kändes liksom klappat och klart då. Klarar jag 2500 meter klarar jag allt, tänkte jag.

Fast sedan dess har jag tänkt om. Det är trots allt en god idé att träna det man vill bli någorlunda bra på. Och i veckan har jag dessutom blivit med våtdräkt som måste testas. Även det faktum att det vankas tävling på sprintdistans imorn spelar kanske in en aning i mitt plötsliga beslut att ställa in dagens cykling och istället promenera bort till simstadion för några vändor i femtiometersbassängen.

Ja, du läste rätt. Tävlingspremiär i triathlon i morgon. I Hindås. Alla som vill är välkomna att komma dit och titta på spektaklet. Kommer jag drunkna? Kommer jag hitta rätt cykel? Kommer jag hamna i straffboxen? Så många frågor, så få svar.

Nån sa förresten att det kan vara lämpligt med öronproppar när vattnet är kallt. Kallt vatten i trumhinnorna stör tydligen balanssinnet. Herrejesus. Jag har inga öronproppar. Det räcker liksom inte med att jag ska paddla omkring i vattnet klädd i ett korvskinn, jag kommer dessutom göra det uppochnerpåochbakåframvänd när jag inte vet var jag är nånstans eftersom jag förlorat balansen och allt det där.

Lördagsoutfiten. Jojjomen.

5 kommentarer:

 1. Du ser grym ut! Lycka till imorgon!

  SvaraRadera
 2. Hahaha. Det kommer gå jättebra tror jag! Stort lycka till imorgon! Vad blev det för våtdräkt till slut (frågar jag som inte kan se skillnad på modellerna)? Någon du kan rekommendera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är en Orca S4. Inte någon superhitechdräkt direkt, men när jag frågat runt så är det mycket dräkt för pengarna. Jag har ju inget att jämföra med, men jag kände mig lite orörlig när jag simmade med den. Fast det kanske man får köpa oavsett vilken dräkt man har. Men eftersom jag inte har nåt att jämföra med så är det rätt orättvist av mig att rekommendera eller inte rekommendera. :)

   Radera
 3. Öronproppar är ett måste för mig när jag simmar. Har problem med att vatten stannar kvar i öronen och får dessutom lätt inflammation. Sen tycker jag dessutom att det är skönt att slippa ha massa vatten som skvalpar omkring i öronen när man simmar. Känns mycket skönare med öronproppar. Sen när det gäller balansen så kan jag bara hålla med. Jag blir yr om jag simmar i kallt vatten utan öronproppar och badmössa. Brukar till och med använda en neoprenmössa under den vanliga badmössan för att hålla huvudet varmt.

  SvaraRadera