söndag 20 september 2009

Kan själv (bara ingen lägger grenar i vägen)!


Det är något alldeles speciellt med att göra saker själv. Att ge sig fan på att klara det och sedan utföra det. Ärligt talat, för ett par månader sedan trodde jag verkligen inte att jag i slutet på september skulle kunna köra drygt 11k genom stan på rullskidor utan att välta i varenda dike och livrädd ploga nerför alla små backaningar. Men det gick hur bra som helst! Hade tänkt åka drygt 9k, men körde förstås lite fel och det blev längre än jag tänkt. Plus att jag hittade ännu en cykelväg under en järnvägsbro som passade utmärkt att åka fram och tillbaka på några gånger och öva lite frånskjut. Sakta men säkert lär jag mig.

För övrigt är det först när man förflyttar sig på mycket små vältbara hjul som man börjar bry sig om asfaltskvalitet och taskigt gjorda lappar och lagningar. För att inte tala om grenar och smågrus! Den som uppfann allén borde hängas.

3 kommentarer:

  1. haha, när jag var ute senast (för mycket länge sedan) ramlade jag ganska illa när jag försökte köra över en bro. De där järnfästena i båda ändarna på bron var precis lagom stora för att hjulen skulle fastna i dem och jag stod på näsan (nästan i alla fall).
    Kul att det går framåt!

    SvaraRadera
  2. Du är ju svingrym Therese, jag är så impad (jag som vet hur trixigt det är)!

    SvaraRadera